Lainojen yhdistäminen -kokemuksia pohjakosketusta parempaan tulevaisuuteen

Yksi tärkeimmistä taloudellisista päätöksistä on lainan ottaminen. Lisäksi lainojen yhdistäminen voi auttaa säästämään rahaa ajan mittaan.

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa pohjimmiltaan sitä, että otat yhden uuden lainan maksaaksesi pois useita vanhoja lainoja. Näin sinulle jää vain yksi kuukausimaksu. Kuulostaa aika hyvältä, mutta mitkä ovat todelliset tulokset? Se riippuu siitä, kuinka paljon joustavuutta haluat – ja tarvitset – lainasi takaisinmaksussa. Toisin kuin jos liittyisit valmistumisen jälkeen pidennettyyn lyhennyssuunnitelmaan, jossa sinulla ei ole mitään sananvaltaa siihen, kuinka paljon lyhennyksiä maksat kuukausittain, konsolidointi antaa sinulle täyden määräysvallan lyhennysmääristä, joten voit mukauttaa niitä elämän edetessä. Yksi yhteinen yhdistelylainan-ehto on se, että kun olet maksanut lainasi pois loppuun, aloitat uudelleen.

Lainat voivat olla vaikea päätös, kun olet parikymppinen ja kylvät urasi siemeniä. Lainanantajista ei ole pulaa, jotka haluavat tarjota sinulle sopimusta, joka toimii heidän edukseen mutta ei sinun, minkä vuoksi lainojen yhdistämisen ja niiden hallinnan osaaminen on olennainen elämäntaito. Katsotaanpa siis muutamia lainojen yhdistäminen kokemuksia ja katsotaan, voimmeko oppia niistä:

Näin lainojen yhdistäminen auttoi ylivelkaantunuttaopiskelijaa

”Olen 22-vuotias opiskelija, jolla oli kaksi lainaa – yksi tulonhankkimislaina ja toinen lainasi, joita molempia olin maksanut pois parisen vuotta. Nyt minulla on vain yksi laina ja aion pitää sitä vielä muutaman vuoden ennen kuin se loppuu, mutta teen itse asiat hyvin ja teen lyhennykset ajoissa.”

”En aio hakea uudelleen ensimmäisten opintolainojeni takaisinmaksuun, mutta uskon että lainojen yhdistäminen teki minulle mahdolliseksi saada vakuudettomat opintolainani pois nopeammin ja helpommin – se auttoi minua irtautumaan siitä pysyvästi. Olen tyytyväinen siihen, miten allekirjoittanut saa asiat hoidettua. ”

Samalla lainojen yhdistämistä valmistelevien henkilöiden kanssa oli niin paljon vapautta ja uudenlaista vakaata rutiinia, joka loi uuden kuvan elämässä.

Lainojen yhdistämisellä ja sen valinnalla onkin keskeinen tehtävä ihmisten elämässä. Yksityishenkilöiden lainat ovat kuin kauneus: todella vahva mutta saattaa olla myös todella alttiina pilaantumiselle.